Kaag en Braassem

Tuin van Jennie

Hallo, ik ben Jennie Verweij en ben boerin. Samen met man en 2 zonen van 16 en 18 jaar zorgen we voor het reilen en zeilen op de boerderij en daarbij vind ik tuinieren  de mooiste bezigheid in de zomer. In de winter ben ik veel met muziek bezig. Dat staat in de zomer op een laag pitje. 

We kijken vanuit de woonkeuken zo onze polder in. Daarom een vrij groot gazon zonder bomen die het uitzicht zouden kunnen  belemmeren. Wel staan er kleine bomen in de borders. De tuin wordt aan de rechterkant begrensd door een schaduwborder en en een bos van veelal essen en elzen. Het zogenaamde geriefhoutbos. Links staat een lange haag van veldesdoorn. Een wat rommelige, lastig te onderhouden heg, maar heeft wel een mooie herfstkleur.

Achter het bosje  ligt de ligboxenstal voor het melkvee. Verder is er nog een grassenborder en een kleine moestuin. Ook is er nog een voor- en zijtuin. Langs de stal ligt een brede strook met voor bijen aantrekkelijke planten.En als ik op het erf een plek ontdek waar ik wat kan zaaien of bollen planten doe ik dat..  UIteraard in de tuin ook veel nectarplanten naast klim en struikrozen.

Mijn zonen van 16 en 18 houden het gras kort van gazon, erf en de dijk die ons huis omringd. Ook helpen ze me met allerhande zware tuinklussen. Door de lockdown kreeg ik extra tijd om mijn  tuin mooi te maken, maar nu is het wel weer jammer dat alleen mijn gezin er plezier aan beleeft. Ik mag graag mensen over mijn bloemen en planten vertellen. En als er dan fier een brandnetel zijn kop opsteekt tussen de bloemen, wordt er soms gevraagd. Wat voor plant is dat?

Een hartelijke groet van Jennie en Adri Verweij.