Kaag en Braassem

Terugblik Open Tuinen 2019

We hadden dit jaar 23 tuineigenaren bereid gevonden om hun tuin open te stellen voor publiek. Op Zaterdag waren dat er 5 in Oud Ade en 5 in Rijpwetering, op zondag 6 in Roelofarendsveen 4 in Oude Wetering en 3 tuinen in Leimuiden. Ook met het weer hebben we het getroffen, goed tuinweer wat ons weer veel bezoekers opleverden. Het viel ons wel op dat er ook veel mensen van buitenaf onze tuinen wisten te vinden, we zijn dik tevreden, dit was ook het geval bij de mensen die voor het eerst meededen ze hadden wel wat mensen verwacht maar het aantal was toch een verrassing waar ze erg blij mee waren, na afloop had er niemand spijt van zijn of haar deelname.

Er waren ook in sommige tuinen wat activiteiten zoals een muzikant in de binnentuin van de Hertogstate in Rijpwetering en op zondag in de binnentuin van het Veensehof, in de tuin van de Fam. Roest waren kleine Emoes te zien en bij de Vrouw Vennemolen kon je een kijkje in de molen nemen, dit zijn activiteiten die voor een ontspannen sfeer zorgen. Veel reacties ook gehoord over de binnentuin van het Veensehof, veel mensen wisten niet dat er zo'n leuke binnentuin was en hetenthousiasme van de bewoners was inspirerend.

Onze conclusie is dat we weer een paar leuke Open Tuinen dagen mochten beleven, met mooie, leuke, goed verzorgde, inspirerende, grote en kleine tuinen en vooral enthousiaste tuineigenaren die heel veel wisten te vertellen over hun tuin.

De Open Tuinen commissie van Groei en Bloei hebben het weer met veel plezier georganiseerd maar zonder de inzet en medewerking van de tuineigenaren is er geen Open Tuinen dus dank hiervoor.