Kaag en Braassem

Bezoek aan Tuin Heesterlust in Leidschendam

12 augustus 2020

Met heel mooi weer en lekkere koffie werden we door de eigenaresse ontvangen. Onder de koffie vertelde zij over haar leven, haar opleiding en de tuinen die zij in de loop van jaren heeft ontworpen en aangelegd. Ze vertelde over de manier waarop haar tuin tot stand is gekomen. Tien jaar geleden begon zij op haar voormalige kwekerij tegenover de drie molens aan de Stompwijkseweg. Zij begon met de aanleg van het eerste gedeelte bij haar huis, steeds kwam er weer een stukje bij, tot wat het nu is.

Wat opvalt tijdens de rondleiding is de grote verscheidenheid aan bomen, struiken en vaste planten, waar de eigenaresse met haar grote plantenkennis en op een zeer enthousiaste manier tot in detail over vertelde. In de lengteas van de tuin ligt een cascade met een hoogteverschil van 2.5 meter. Een prachtig plaatje van boven of beneden af gezien. Het onderhoud van de tuin doet zij, met hulp van 2 vrijwilligers, ondanks haar leeftijd nog steeds zelf.

Achter het huis ligt een ‘Grand Canal’, een rozentuin met veel verschillende rozen en een kweekgedeelte voor zomerbloemen en groente.

Een prachtige tuin die zeker een bezoek waard is.