Kaag en Braassem

Bezoek aan Cannakwekerij Van Haaster

3september 2020

Met ongeveer 16 leden vertrokken we, met niet zulk heel mooi weer, naar de Zilk voor ons bezoek aan de Cannakwekerij. We werden ontvangen door het echtpaar van Haaster op een groot overdekt terras met voldoende Corona ruimte, waar we konden genieten van een lekker kopje koffie met cake.
Ondertussen vertelde de eigenaar over het ontstaan van het bedrijf en hoe de Canna’s, die uit Amerika afkomstig zijn, hier geteeld worden en dat, na het rooien en verwerken, de knollen weer terug gaan naar o.a. Amerika. Ook worden de knollen gekeurd en krijgen ze een certificaat voordat ze weer uitgevoerd mogen worden.

Na de koffie met uitleg gingen we naar het land om ze in volle bloei te zien. Omdat het inmiddels was gaan regenen werden er paraplu’s uitgereikt, wat geen overbodige luxe was, het was flink baggeren door het natte zand. Toen we weer terug waren, hebben we nog even in de grote schuur de machines en de sorteerlijn bekeken, waarna er voor wie het wilden Canna’s op pot te koop waren. Hier werd flink gebruik van gemaakt, dus bij de leden die mee waren staan er nu Canna’s op het terras. Het was een leuke excursie waar we ondanks het slechte weer volop van genoten hebben.